16 octombrie 2013

Si... am aparut in Catavencii

Velosonics, mergeți și salvați Trafalgar Square!

16 octombrie 2013 Alex Vidia (http://alexvidia.blogspot.ro/) 0 comentarii
Velosonics, mergeți și salvați Trafalgar Square!
Bună seara, România, bună seara, București! În cazul în care nu ați aflat, am inițiat în urmă cu două numere această rubrică dedicată noilor trupe de pe scena indie autohtonă. Pentru că sînt multe, sună bine și arată exact ca niște hipsteri din străinezia. În numărul acesta îl avem la tastatură pe Alex Vidia, realizatorul emisiunii Guerrillight de la Radio Guerrilla (altminteri, cam singurul post de radio care difuzează melodiile trupelor despre care discutăm aici). Vidia le zice cu talent despre Velosonics, unul dintre band-urile din line-up-ul proiectului Propunerea Guerrilla (care ajunge vineri în Timișoara, la Club Daos, și sîmbătă în Cluj, la Flying Circus). Audiție plăcută!
Dacă mi-aș face nuntă trendy la mine în Ploiești, i-aș chema pe Velosonics. Nu ca meloman aprig, ci ca snob cu nasu-n boltă. Vreau să-mi asociez ego-ul fragil cu cele mai strălucitoare produse, nu? Eu i-aș alege pe băieții ăștia. Bineînțeles, doar dacă știu să cînte Pinguinu'. Nici un intermezzo fin cu Brașoveanca n-ar strica. Sună a PR gros, dar nu e. Copilandrii ăștia sună ca trupele alea din Anglia, luate în grijă de o casă de discuri din Big Four. Diiiitamai casa. De-aia atît de mare, încît i s-ar dedica două episoade din MTV Cribs!
Deci sună foarte bine. Tehnic în primu' rînd. Ceea ce e mare lucru. Grupul ăla de la Temesvár, Persona, erau geniali, dar tehnic nu jucau în Șampion Lig. Velosonics sînt din alt film. Cînd mă duc la concertele lor, șed în primul rînd, cu ochii înlăcrimați, ca Bogumil în gară. Port două valize mari și-i implor să plece naibii din țara asta în care limita e Vama. Odată i-am văzut la protestul Roșia Montană și am pus tunurile cu apă pe ei: "Be gone children! Mergeți și salvați Trafalgar Square!". Pe acolo ar frînge multe inimi de fete grase. Da, băieții aduc cu The Kooks, dar cui naiba nu-i plac The Kooks?!! Cum stau cu versurile? Foarte bine. V-aș da niște mostre, da' ce e aici, Shazam? Nu, da' ne batem joc... Că au valoare o dovedește și faptul că îi difuzează hipsterii ăia de la Guerrilla. Deocamdată nu-i mai pun în FM, da'... intenția contează. Numele lor sînt relevante ca numele președintelui oficial al Partidului Conservator, dar vi le dau, poate îi căutați pe Facebook diseară, cînd vă redezamăgește filmul de pe PRO Cinema. Vocalul e Adrian Spier (Adi, marry me!!!), Andrei Niculescu – chitara lead, Marius Acsîntoaie – chitara ritm, la bas joacă Flavius Fabian, iar în tobe plesnește Cristian Prihotca. Nu știu ce vor fi mîine, dar azi sînt pe repeat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu